In Gesprek over Seksualiteit met Mensen met een Lichtverstandelijke
Beperking


Training voor Professionals in de Zorg en Welzijn en het Onderwijs

Doel & te behalen resultaat

De deelnemer is op de hoogte van de seksuele ontwikkeling en diversiteit, en kan dit met begrip voor de ontwikkelingsfase bespreekbaar maken met mensen met een lichtverstandelijke beperking (LVB). 

1) Deelnemer kent de theorie over de seksuele ontwikkeling bij jeugdigen met een LVB en is op de hoogte van de risico’s die seksualiteit voor deze doelgroep in de hedendaagse tijd met zich meebrengt (invloed van social media, gebrekkig inzicht of begrenzing in de eigen seksualiteit).
2) Kent de begrippen over seksuele diversiteit en heeft extra aandacht om LHBTI gevoelens bij mensen met een LVB bespreekbaar te maken en te ondersteunen.

Door de training zal deelnemer extra alert zijn op thema seksualiteit en heeft handvatten om dit concreet bespreekbaar te maken. Deelnemer is zich bewust van het belang van de voorbeeldfunctie die hij/zij heeft ten opzichte van thema seksualiteit, in het gesprek met mensen met een LVB. 

Werkwijze

Deze actieve training bestaat uit één dag van 09.30 uur tot 16.30 uur en bevat 2 korte pauzes en een lunchpauze van 1 uur. Deelname vanaf minimaal 8 deelnemers tot maximaal 15 deelnemers. We starten de training met voorlichting over de seksuele ontwikkeling en diversiteit, en specifiek de seksuele ontwikkeling bij mensen met een LVB (sociaal 
emotionele ontwikkeling t.o.v. de kalenderleeftijd). Vervolgens worden belangrijke onderwerpen (zoals LHBTI gevoelens en social-mediagebruik) besproken. 
Tijdens de training zullen we actief oefenen in gespreksvoering n.a.v. ingebrachte casuïstiek van deelnemers. Indien gewenst bestaat er de mogelijkheid voor begeleide intervisie. 

Kosten

De kosten zowel voor Incompany als voor open inschrijving worden berekend op aanvraag.
Doorgang met minimale deelname van 8 personen en maximaal 15 personen.
Accreditatie via Registerplein en SKJ in aanvraag.


Wilt u zich inschrijven voor een training? Klik dan op de knop hier beneden voor het inschrijfformulier!

Naar het inschrijfformulier