“Wat bedoel je eigenlijk?”


Herkennen van/en omgaan met mensen met een
lichtverstandelijke beperking

Doel & te behalen resultaat

De deelnemer heeft algemene basiskennis over mensen met een Lvb en kan deze herkennen. De deelnemer heeft kennis over de omgang met mensen met een Lvb en is zich bewust van het belang van de eigen houding, communicatie etc. De deelnemer heeft zicht op mogelijke bijkomende problematiek (GGZ/gedrag/systemisch) en kan deze bespreekbaar maken. Daarnaast heeft de deelnemer kennis van de sociale kaart van mensen met een Lvb.

Werkwijze

Deze actieve training (met powerpoint presentatie en interactieve opdrachten) bestaat uit één dagdeel van 09.30 uur tot 13.30 uur en bevat 1 korte pauze. Deelname van minimaal 8 deelnemers tot maximaal 15 deelnemers. Indien gewenst bestaat er de mogelijkheid voor begeleidde intervisie.

Deze training richt zich op het vergroten van kennis en het herkennen van een lichtverstandelijke beperking bij jeugdigen en volwassenen. Specifiek zullen we aan de hand van eigen praktijkvoorbeelden een praktische vertaalslag maken naar de omgang en communicatie met iemand met een Lvb. Daarnaast leren de deelnemers hoe ze de sociale kaart kunnen gebruiken voor advies en verwijzing voor iemand met een Lvb problematiek.

Kosten

De kosten zowel voor Incompany als voor open inschrijving op aanvraag. Doorgang met minimale deelname van 8 personen en maximaal 15 personen.

Accreditatie SKJ: 6 punten
Overige accreditatie op verzoek


Wilt u zich inschrijven voor een training? Klik dan op de knop hier beneden voor het inschrijfformulier!

Naar het inschrijfformulier