Leer­therapie

Voor veel therapeutische opleidingen vormt leertherapie een belangrijk onderdeel. Voor contextuele therapie kan je je leertherapietraject met VCW-erkenning bij ons volgen. Ook voor andere hulpverleners, die meer zicht willen krijgen op de eigen ontwikkelingen vanuit de context, is leertherapie een mogelijkheid. Wij werken in Weert en omgeving.

Van belang is dan ook om jezelf goed te leren kennen. In eerste instantie onderzoek je je verleden en je gezin van herkomst, om na te gaan welke krachten je denken, voelen en doen hebben gevormd en welke gevoeligheden je eraan hebt overgehouden. Je persoonlijke ontwikkelingsweg is het reservoir van ervaringen van waaruit je in de rol van therapeut denkt, voelt en handelt.
Daarin onderzoek je vervolgens hoe de door jou geleerde gedragingen en communicatie in relatie met de ander/cliënt doorwerken.
Doelstelling hiervan is eventuele belemmeringen voor de professionele werkpraktijk weg te nemen en je handelingsbekwaamheid te vergroten.
Een belangrijk nevendoel is dat de therapeut in wording zich kan verplaatsen in de rol van cliënt en zo meer oog ontwikkelt voor de positie en de beleving van de cliënt in diens rol als hulpvrager alsmede voor de uitwerking van interventies.

Een erkent leertherapie-traject ten behoeve van de registratie bij de Vereniging van Contextueel Werkers bedraagt 25 bijeenkomsten van 1 uur.
Leertherapie in groep is in overleg ook mogelijk.

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact Opnemen

Leven is leven in relatie.