Systemisch Werken


Een of drie daagse training voor Professionals in de Zorg en Welzijn

Doel & te behalen resultaat

De deelnemer krijgt een eerste inkijk in systemisch werken en krijgt uitleg over en hulpmiddelen bij (bv. genogram) diverse systemische begrippen. Deelnemer gaat het belang van deze systemische begrippen in zijn/haar werken eerder herkennen.
Door de training zal deelnemer extra alert zijn (bv. bij echtscheiding, opvoedingsvraagstukken etc.) op thema’s als loyaliteit en parentificatie. Deelnemer zal zich daarin meer bewust zijn van het belang van meerzijdig partijdig zijn. Deelnemer heeft hulpmiddelen om met ouders en/of de jongere het gesprek aan te gaan.

Werkwijze

Deze actieve training bestaat uit één dag van 09.30 uur tot 16.30 uur en bevat uit 2 korte pauzes en een lunchpauze van 1 uur. De drie daagse training beslaat 2 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur en eenmaal een dagdeel van 09.30 uur tot 12.30 uur. Dit laatste dagdeel staat volledig in het teken van oefenen met een genogram. Deelname van minimaal 8 deelnemers tot maximaal 15 deelnemers.

We starten de training met voorlichting over systemisch werken aan de hand van praktijkvoorbeelden. Vervolgens worden belangrijke systemische begrippen zoals loyaliteit, parentificatie, de roulerende rekening en meerzijdig partijdig zijn, besproken.
Daarnaast krijgen de deelnemers een eerste inkijk in het maken van een genogram, het werken met Duplo opstellingen en het circulair vragen stellen.

Een interactieve praktijk gerichte training!

Kosten

De kosten zowel voor Incompany als voor open inschrijving op aanvraag.
Doorgang met minimale deelname van 8 personen en maximaal 15 personen.

Accreditatie via Registerplein:
• Clientondersteuners/sociaal juridisch
dienstverleners/aandachtsfunctionarissen 9 punten
• Agogen/maatschappelijk werk 9 punten

• Accreditatie SKJ 1 daagse training: 9 punten

• Accreditatie SKJ 3 daagse training: 17 punten
Overige accreditatie in overleg


Wilt u zich inschrijven voor een training? Klik dan op de knop hier beneden voor het inschrijfformulier!

Naar het inschrijfformulier